Frojdova ljubavnica Karen Mack

ISBN:

Published:

Paperback

352 pages


Description

Frojdova ljubavnica  by  Karen    Mack

Frojdova ljubavnica by Karen Mack
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 352 pages | ISBN: | 6.71 Mb

Ako želite da razumete neodoljive nagone ljudskog srca, mogli biste da provedete čitav život na kauču, ili biste pak mogli da pročitate ovaj sjajan roman... Ovo je knjiga za uživanje.Njegove teorije promeniće svet – i razoriti njen život.U burnom iMoreAko želite da razumete neodoljive nagone ljudskog srca, mogli biste da provedete čitav život na kauču, ili biste pak mogli da pročitate ovaj sjajan roman... Ovo je knjiga za uživanje.Njegove teorije promeniće svet – i razoriti njen život.U burnom i živopisnom Beču s kraja devetnaestog veka, Mina Bernajs je žena oštrog i britkog duha, obrazovana družbenica otmenih dama.

Ne želeći da se uda i osnuje sopstveni dom, provodi godine radeći za površne i naporne žene, zarobljena u društvenom vakuumu, ni služavka, ni gospodarica. Pošto iznenada dobije otkaz, zatiče se na ulici i ne ostaje joj mnogo mogućnosti. Godine 1895. grad je pun avangardnih umetnika, pisaca i revolucionarnih ideja, ali za ženu brak i dalje predstavlja jedinu mogućnost da se obezbedi.

U očajanju Mina traži pomoć svoje sestre Marte.Međutim, Marta ima sopstvene probleme – šestoro male dece i nezainteresovanog muža posvećenog poslu koji je, igrom slučaja, blistavi ali nadmeni Sigmund Frojd.U to vreme Frojd je samo profesor koji pokušava da napreduje uprkos otporu kolega i njihovim napadima na njegove teorije, koje se uglavnom vrte oko seksualnog nagona.

Ali dok je Marta zgrožena i zgađena „pornografskim“ teorijama svog muža, njena sestra je zadivljena njegovim zapanjujućim otkrićima.Mina je sve ono što Marta nije – intelektualno radoznala, privlačna i strastvena. Između Mine i Frojda razvija se nešto što u početku liči samo na duhovnu bliskost, međutim, ispod površine krije se nešto daleko burnije – neizbežna katastrofa od koje Mina neće moći da pobegne.U ovoj zanosnoj priči o ljubavi, odanosti i izdaji, mašta i stvarnost se neosetno prepliću.

Posle mnogo godina istraživanja, Karen Mak i Dženifer Kaufman stvorile su neodoljiv portret nezaboravne žene i prikazale njenu borbu da ljubav prema svojoj sestri pomiri sa opsesivnom žudnjom prema njenom mužu, slavnom ocu psihoanalize.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Frojdova ljubavnica":


haarkapsels.eu

©2013-2015 | DMCA | Contact us